(entrada publicada por Daniel Meira)
Quimicamente, o auga é un composto formado por dous átomos de hidróxeno e un de osíxeno.A sua fórmula é a coñecida H2O.
O auga cubre o 72% da Terra e representa entre o 50% e o 90% dos seres vivos. Podese encontrar esta substancia en case todalas biosferas, e en calquera dos tres estados:sólido, líquido, ou gasoso.
CARACTERISTICAS:O auga non ten nin olor, nin sabor, nin color.Chamaselle auga destilada á auga que foi evaporada e posteriormente condensada. O realizar este proceso eliminanse case todalas substancias disoltas e microorganismos que acostuma a conter a auga.
· o seu de ebullición é de 100ºC a presión dunha atmósfera.
· o seu punto de fusión é de 0ºC a presión dunha atmósfera.
· o auga pura non conduce a electricidade.
· o auga é un líquido casi incoloro, inodoro e insípido.
· pode estar en estado sólido, líquido ou gasoso.
· ten unha densidade de 1 g/cm3 a presion dunha atmósfera.
· ten unha tensión superficial moi elevadá.
· posee capilaridade, que é a propiedade de ascenso ou descenso dun líquido dentro dun cubo capilar.
· o calor latente de fusión do xeo (defínese como a cantidade de calor que necesita un gr de hielo para pasar de sólido a líquido, mantendo a temperatura constante no punto de fusión) a 0ºC: 80 cal/g.
· o calor latente de evaporación de auga a 100ºC: 540 cal/g.
· cristalízase en forma de neve
· ten un estado de sobreenfriado, é dicir, líquido a -25ºC.
· axuda a regular a calor dos animais
· proporciona flexibilidade ós texidos
· ten unha gran forza de cohesión entre as suas moléculas
· non posee propiedades ácidas nin básicas.
· con certas sales forma hidratos.
· reacciona cós óxidos metálicos formando bases.
· é catalizador en moitas reacciones químicas.
...
-OS TRES ESTADOS DA AUGA-
-OS TRES ESTADOS DA AUGA-
ESTADO SÓLIDO: o estar a auga en estado sólido, todalas moléculas encóntranse unidas mediante un enlace de hidróxeno, que é un enlace intermolecular e forman unha estructura parecida á dun panal de abellas, o que explica que a auga neste estado sexa menos densa que en estado líquido. As moléculas están practicamente inmobiles. A auga o conxelarse aumenta o seu volume e baixa a sua densidade.
ESTADO LÍQUIDO:cando a auga esta en estado sólido, o ter mais temperatura, aumenta a enerxía das moléculas , entón o movemento das moléculas é maior.
Espero que a entrada fora do voso agrado, ata a semana que ven!
0 comentarios:
Publicar un comentario